Barbadillo Cuco Oloroso Seco 75cl
Weinregion | Jerez - Xérés - Sherry - Manzanilla Sanlúcar de Barrameda DO |
Traubensorte(n) | Palomino Fina |
Weinstil | Sherry; Oloroso |
Alkoholgehalt | 19.5% |
Inhalt in l | 0.75 |
Allergene | enthält Sulfite |

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CHF34.95
(CHF 4.66/dl zzgl. Versandkosten)

mahagonifarben, tieffarbig

abgerundet, charaktervoll, konzentriert, körperreich, langer Abgang

14-16° C

ausgeprägt, gereift, Holznote, nussig

asiatische Gewürze, Datteln, Fassdauben, getrocknete Feigen, Mandeln, Nüsse, Trockenfrüchte, Walnüsse

10 - 15 Jahre

als Dessertwein, Blauschimmelkäse, kalte Speisen, Ziegenkäse, als schlichter Trinkgenuss
Palomino Fina.
Dieser OLOROSO seco, oder trocken - reifte über Jahre im Eichenfässern, welche nach dem Solera-Verfahren über Jahre hinweg pyramidenförmig mit Weinen aus früheren Jahrgängen assembliert werden. Der Reifungsprozess erfolgt oxidativ. Dieser OLOROSO kann auch angebrochen in der Flasche über längere Zeit gehalten werden.
Appearance: Mahogany in colour.
Nose: Pleasant aroma reminiscent of noble oak from its ageing period and dried fruit.
Palate: Mouth-filling and beautifully dry on the palate.
Food pairing: Traditional: Game casseroles / Innovative: Lamb curry.
Details Our centenary soleras offer Sherries of exceptional age. The most demanding palates agree; subtlety in its purest form.
Points of interest The wines aged using oxidative ageing, such as this oloroso, can remain in perfect organoleptic condition many years after bottling, even once the bottle has been opened. Quelle: Barbadillo.com
208, The Wine Advocate | 29th Aug 2013 | Luis Gutiérrez
The NV Oloroso Cuco, produced from Palomino grapes from Gibalbin and Santa Lucia vineyards and aged oxidatively for 18 years in Sanlucar de Barrameda in topped up barrels, has a deep amber color, a nose of dried apricots, sweet cherries, is aromatic and expressive, it somehow brings to mind the nose of a Palo Cortado. The palate is warm, medium- to full-bodied, round and wide, unusually saline for an Oloroso. Very drinkable. It represents very good value and a good introduction to (elegant) Oloroso.
Dieser OLOROSO seco, oder trocken - reifte über Jahre im Eichenfässern, welche nach dem Solera-Verfahren über Jahre hinweg pyramidenförmig mit Weinen aus früheren Jahrgängen assembliert werden. Der Reifungsprozess erfolgt oxidativ. Dieser OLOROSO kann auch angebrochen in der Flasche über längere Zeit gehalten werden.
Appearance: Mahogany in colour.
Nose: Pleasant aroma reminiscent of noble oak from its ageing period and dried fruit.
Palate: Mouth-filling and beautifully dry on the palate.
Food pairing: Traditional: Game casseroles / Innovative: Lamb curry.
Details Our centenary soleras offer Sherries of exceptional age. The most demanding palates agree; subtlety in its purest form.
Points of interest The wines aged using oxidative ageing, such as this oloroso, can remain in perfect organoleptic condition many years after bottling, even once the bottle has been opened. Quelle: Barbadillo.com
208, The Wine Advocate | 29th Aug 2013 | Luis Gutiérrez
The NV Oloroso Cuco, produced from Palomino grapes from Gibalbin and Santa Lucia vineyards and aged oxidatively for 18 years in Sanlucar de Barrameda in topped up barrels, has a deep amber color, a nose of dried apricots, sweet cherries, is aromatic and expressive, it somehow brings to mind the nose of a Palo Cortado. The palate is warm, medium- to full-bodied, round and wide, unusually saline for an Oloroso. Very drinkable. It represents very good value and a good introduction to (elegant) Oloroso.
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