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Barbadillo Principe Amontillado 75cl

Weinregion Jerez - Xérés - Sherry - Manzanilla Sanlúcar de Barrameda DO
Traubensorte(n) Palomino Fina
Weinstil Sherry; Amontillado
Alkoholgehalt 19.5%
Inhalt in l 0.75
Allergene enthält Sulfite
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CHF 34.95
(CHF 4.66/dl zzgl. Versandkosten)
eye

goldbraun, mahagonifarben, tieffarbig

mouse

abgerundet, charaktervoll, konzentriert, körperreich, langer Abgang

drinking_temperature

12-14° C

nose

ausgeprägt, gereift, Holznote, nussig

aroma

asiatische Gewürze, Datteln, Fassdauben, getrocknete Feigen, Mandeln, Nüsse, Trockenfrüchte, Walnüsse

preservability

10 - 15 Jahre

food_pairing

als Dessertwein, Blauschimmelkäse, kalte Speisen, Ziegenkäse, als schlichter Trinkgenuss

Palomino Fina.

Dieser Amontillado - reifte über Jahre im Eichenfässern. Anfänglich über 8 Jahre als Manzanilla Fino unter einer Flor-Schicht gereift und weitere 7 Jahre oxydativ in Eichenfässern ausgebaut. Diese Prozedere verleiht einem Amontillado diese unverkennbaren Aromanoten.

Es erfolgte mindest eine 15-jährige Fassreifung. Hiervon werden jährlich nur gerade 4000 Flaschen produziert. Appearance: Beautiful amber colour. Clear and bright in appearance.
Nose: Intense and elegant on the nose; a tempting seductress. Saline nuances and a trace of toasted hazelnuts.
Palate: Excellent balance and structure with a long finish. The typical dryness of amontillado sherry stands out and highlights its complexity. Lingering and satisfying aftertaste.
Food pairing: Traditional: Artichoke casserole / Innovative: Red tuna ceviche.

Details Our centenary soleras offer Sherries of exceptional age. The most demanding palates agree; subtlety in its purest form.

Points of interest The amontillado sherries are one of the most interesting wines from the Jerez region. They first begin life as a manzanilla undergoing biological ageing for eight years under the unique yeast film known as the velo de flor. They then undergo seven years of oxidative ageing. A total of 15 years ageing affords these wines a range of magnificent characteristics. Quelle: Barbadillo.com

208, The Wine Advocate | 29th Aug 2013 | Luis Gutiérrez
The NV Amontillado Principe, from 30-year-old Palomino vineyards, spends eight years under flor and a further six years of oxidative aging. Amber-colored, it has aromas of candied oranges, hazelnuts, mushrooms and a touch of iodine. The palate is sharp and fresh, showing good integration. It represents good value for the quality it delivers.
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