Dominio de Anza | Finca El Rapolao | Diego Magana | 2016 75cl
Weinhaus | Dominio de Anza, Valtuille, Spanien |
Weinregion | Bierzo DO |
Jahrgang | 2016 |
Traubensorte(n) | Mencia |
Weinstil | Rotwein; komplex, elegant, raffiniert und seidig |
Alkoholgehalt | 13.5% |
Inhalt in l | 0.75 |
Allergene | enthält Sulfite |

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CHF59.00
(CHF 7.87/dl zzgl. Versandkosten)

granatrot, intensiv, klar

abgerundet, aussergewöhnlich langer Abgang, charaktervoll, mild

16-18° C

ausgeprägt, blumig, sauber

asiatische Gewürze, Blüten, Feigen, geröstetes Brot, Jasmin, Kirschsaft, Trockenfrüchte

5 - 10 Jahre
100% Mencia.
Eine Neuentdeckung aus dem Bierzo. Dies ist eine Mencia-Perle zum absolut fairen Preis. Ein Kleinstprojekt von Diego Magana. Es werden nur gerade 2000 Flaschen abgefüllt. 14-monatige Fassreifung in 500l-Fuder französischer Herkunft.
232, The Wine Advocate | 31st Aug 2017 | Luis Gutiérrez
The second vintage, the 2015 Dominio de Anza Finca El Rapolao comes from the same single west-facing plot in the El Rapolao zone of the village of Valtuille de Abajo, where this year he purchased all the grapes after a test in 2014. It fermented with 90% full clusters in stainless steel, and then matured in used 500-liter French oak barrels until bottling. It's aromatic and fresh, harvested early (the 2nd of September) to avoid the heat of the vintage, and the bottled wine is 13.2% alcohol. It has a floral character that I liked very much. The palate is medium-bodied, nicely textured, elegant, with very fine tannins and a clean, focused finish.
Eine Neuentdeckung aus dem Bierzo. Dies ist eine Mencia-Perle zum absolut fairen Preis. Ein Kleinstprojekt von Diego Magana. Es werden nur gerade 2000 Flaschen abgefüllt. 14-monatige Fassreifung in 500l-Fuder französischer Herkunft.
232, The Wine Advocate | 31st Aug 2017 | Luis Gutiérrez
The second vintage, the 2015 Dominio de Anza Finca El Rapolao comes from the same single west-facing plot in the El Rapolao zone of the village of Valtuille de Abajo, where this year he purchased all the grapes after a test in 2014. It fermented with 90% full clusters in stainless steel, and then matured in used 500-liter French oak barrels until bottling. It's aromatic and fresh, harvested early (the 2nd of September) to avoid the heat of the vintage, and the bottled wine is 13.2% alcohol. It has a floral character that I liked very much. The palate is medium-bodied, nicely textured, elegant, with very fine tannins and a clean, focused finish.
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